На Харківщині троє юних скінхедів на смерть забили людину

Ілюстративне фото: psyfactor.org

У Краснограді Харківської області трьох підлітків 14-15 років підозрюють у тому, що вони серед білого дня до смерті забили 62-річного чоловіка. Вбивство сталося у місцевому парку й підлітки знімали його на відео.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника Слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергія Болвінова.

«В Краснограді посеред дня троє хлопців в парку напали на 62-річного чоловіка. Він повертався додому з місцевого ринку – там заробляв ремонтом велосипедів. На пів-дорозі школярі збили жертву з ніг та накинулися всі втрьох, били жорстоко. А все, що відбувалося, знімали на відео. Потім впевнилися в тому, що жертва померла та втекли», – написав Болвінов.

Всі троє у вбивстві зізналися. Старший з трьох підозрюваних Ярослав заявив після затримання, що «вважає себе учасником руху скінхедів та має однодумців в Києві». Вже відомо, що його виховувала мати-одиначка, яка до того ж «веде асоціальний спосіб життя». Батьки двох інших підозрюваних «не хочуть вірити в те, що їхні діти могли таке зробити».

«Натхнення та інструкції Ярослав отримував через телеграм-канал про вбивства та маніяків. А готове відео відправив своєму віртуальному «товаришу», який так само захоплюється вбивствами», – встановили у поліції.

Встановлено, що саме старший був лідером групи. Двом молодшим, Марку та Дмитру, по 14 років. Вбивство знімали на відео, щоб мати доказ, що воно насправді відбулося. Тепер всі троє кажуть, що не мали наміру вбивати – хотіли лише побити.

«Втім на виявленому відео хлопці зовсім не дивуються та не лякаються, коли розуміють, що чоловік вже не дихає, а навпаки жартують про крематорій», – зазначив Болвінов.

Загиблий чоловік ремонтував велосипеди на місцевому ринку.

Болвінов вважає, що не дивлячись на вік, всі троє отримають «реальний термін за ґратами».

Він закликав батьків бути пильними, слідкувати за своїми дітьми, за тим, чим вони захоплюються та із ким спілкуються, берегти їхнє психічне здоров’я та майбутнє.

«Зараз важкі часи, навіть для дорослих. Хочу звернутися до кожного, в кого є діти, особливо підлітки. Увага до них та взаємна довіра допоможуть уникнути найгіршого. Інтернет-середовище, загальна ситуація в країні та відсутність контролю можуть призвести до поганих наслідків», – вважає начальник Слідчого управління Нацполіції.

Як повідомляв Харків Times, у грудні минулого року співробітники поліції затримали в Ізюмі Харківської області 15-річного підозрюваного у здирництві та погрозах убивством.